YAPI MALZEMESİ LABORATUVARI

Edirne Valiliği, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mimarlık Fakültesi ve Üniversite döner sermayesinin katılımıyla 2008 yılında gerçekleştirilen İşbirliği Protokolü kapsamında Edirne ilindeki yapıların güçlendirme projelerinde kullanılmak üzere Schmidt test çekici, Ultrases geçiş hızı ve donatı tespit (Cover Meter) cihazı gibi tahribatsız ölçüm ekipmanlarıyla Yapı Malzemeleri Kliniği’nin kurulum çalışmalarına öğretim elemanlarının katkılarıyla başlanmıştır.

“Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Bağlamında Edirne’de 1.Derece Öneme Sahip Yapıların Deprem Riskleri ve Yapısal Hasar Durumlarının İncelenmesi” adlı TÜBAP projesine Prof. Dr. Sabit OYMAEL yönetiminde 2012 başlanarak, bu proje kapsamında Eğilme Momenti Dayanımı deney seti, Çekme ve Dayanımı deney seti, kür havuzu, karot makinesi ve beton mikseri gibi ekipman ve cihazlar Mimarlık Fakültesi Yapı Malzemeleri Kliniği’ne kazandırıldı.

Mevcut makine, ekipman ve deney setleri yardımıyla Yapı Malzemeleri Kliniği, Mimarlık Fakültesi bünyesinde çeşitli yapı derslerinde yapılan uygulama çalışmalarının yanı sıra, lisansüstü öğrencilerinin deneysel çalışmaları ve Edirne’de yapıların güçlendirme, koruma, yenileme ve restorasyonu gibi konularda yapı sektörünün ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedeflemektedir. 
Ek Resimler
Bu içerik 12.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1203 kez okundu.