hakkımızda

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 22.05.2013 tarihli toplantısında Mimarlık Bölümü,Peyzaj Mimarlığı Bölümü ,İç Mimarlık Bölümü  ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinin fakültemiz bünyesinda  faaliyetlerini  sürdürmeleri kararlaştırılmıştır.

Mimarlık Bölümü 1977 yılında  kurulan Edirne  Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi bünyesinde eğitim-öğretime başlamıştır. 03.12. 1982  tarihinde  Mühendislik- Mimarlık  Fakültesine dönüştürülerek Trakya Üniversitesine bağlanmıştır.15.03.2013 tarihinden itibaren Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.Bölümde  Bina Bilgisi , Mimarlık Tarihi, Restorasyon ve Yapı Bilgisi Anabilim Dalları bulunmaktadır.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü  10.02.2010 tarihinde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinda  kurulmuş  2011-2012 akademik yılında lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır.

İç Mimarlık Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri de Mühendislik -Mimarlık fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Kuruluş çalışmaları devam eden bu bölümlerimize henüz öğrenci alımı yapılmamıştır.

Nisan 2013 tarihinde kurulan Mimarlık Fakültesi yenilikçi ve dinamik eğitim anlayışı, gelişen  öğretim elemanı kadrosu ile yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrencilere  nitelikli eğitim-öğretimi amaç edimiştir. Dersler Mimarlık bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora,  Peyzaj Mimarlığı bölümünde lisans düzeyinde devam etmektedir.

Bu içerik 12.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 5832 kez okundu.