Hakkımızda

Fakültemizin kuruluşu Bakanlar Kurulunun 15.03.2013 tarihli toplantısında Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin kapatılarak Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi şeklinde ikiye ayrılma kararı ile gerçekleşmiştir.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 22.05.2013 tarihli toplantısında Mimarlık Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, İç Mimarlık Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinin fakültemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeleri kararlaştırılmıştır.

Mimarlık Bölümü 1977 yılında kurulan Edirne Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi bünyesinde eğitim-öğretime başlamıştır. 03.12. 1982 tarihinde Mühendislik- Mimarlık Fakültesine dönüştürülerek Trakya Üniversitesine bağlanmıştır.15.03.2013 tarihinden itibaren Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümde Bina Bilgisi, Mimarlık Tarihi, Restorasyon ve Yapı Bilgisi Anabilim Dalları bulunmaktadır.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü 10.02.2010 tarihinde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulmuş 2011-2012 akademik yılında lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır.

İç Mimarlık Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri de Mühendislik -Mimarlık fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Kuruluş çalışmaları devam eden bu bölümlerimize henüz öğrenci alımı yapılmamıştır.

Nisan 2013 tarihinde kurulan Mimarlık Fakültesi yenilikçi ve dinamik eğitim anlayışı, gelişen öğretim elemanı kadrosu ile yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrencilere nitelikli eğitim-öğretimi amaç edilmiştir. Dersler Mimarlık bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora, Peyzaj Mimarlığı bölümünde lisans düzeyinde devam etmektedir.

Bu içerik 12.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 14876 kez okundu.