TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ’NDE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI (03.03.2015)

 27-28 Aralık tarihlerinde Mersin’de gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda 4 farklı kategoride 4 altın madalya kazandığını, Mimarlık bölümü öğrencileri ile paylaşan, bedensel engelli yüzücü Özge Üstün, engelini aşılabildiğini, mimar adayları ile “Herkes için Tasarım” dersine konuk olduğu oturumda vurguladı.

Aynı zamanda makro ölçekte kent, mikro ölçekte konut kapsamında yaşanan, mimaride karşılaşılan, engel oluşturan durumlar ders kapsamında tartışıldı.

Özge Üstün "Müsabakalarda çok zorlanmadım aslında. Heyecan vardı her zamanki gibi. Çünkü çok önemli bir yarıştı benim için. İnşallah önümüzdeki yarışlar daha da iyi olacak. Her zamanki gibi yine madalyalarla döneceğim. Ben kendime inanıyorum, büyüklerimin de desteği ile el ele vererek, bu işi başarmak istiyorum. Çünkü bu yola baş koydum. Ölene kadar da devam edeceğim. Çünkü ben yüzmeyi çok seviyorum. Yüzünce kendimi özgür hissediyorum" dedi.

Yrd.Doç.Dr. Timur Kaprol tarafından verilen “Herkes İçin Tasarım” dersinde, öğrencilerin  engelliler ile empati kurma çalışmaları kapsamında, uygulamalar da gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler, fiziksel engellilerin yerine kendilerini koyabilmek için göz-ayak ve bacak gibi vücut unsurlarını engelli konuma getirerek, Mimarlık Fakültesi iç ve dış mekanlarını deneyimlemiştir. HERKES İÇİN TASARIM çalışmaları, Mimarlık Fakültesi eğitim sürecinde devam edecektir.

Ek Resimler
Bu içerik 28.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2062 kez okundu.