“PARAMETRİK TASARIM” TEMALI WORKSHOP ÇALIŞMASI (24.02-11.03.2017)

‘’Parametrik Tasarım’’ temalı workshop çalışması 24.02.2018-11.03.2018 tarihleri arasında üç haftalık bir süreç içerisinde Fakültemiz Mimarlık bölümünde gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın ilk haftasında öğrencilere Parametrik Tasarım yapabilmeleri için Rhino programının arayüz tanıtımı öğretilerek örnek modelleme çalışmaları yaptırılmıştır. Bir sonraki hafta Rhino ve Grosshopper programlarının tanıtımı yapılarak öğrenci grupları oluşturulmuş, parametrik mimari tasarım çalışmaları başlatılmıştır. Çalışmanın son haftası olan üçüncü haftada ise öğrencilerin dijital olarak hazırlamış olduğu tüm çizimlerin sonuç ürünü olan, maketler ve paftalar üretilmiştir.

7 kişilik öğretim kadrosu ve 28 öğrencinin katıldığı atölye çalışmasında, parametrik tasarım fikrinden yola çıkılarak 7 adet duvar panosu, 2 adet üst yüzey, 1 adet yan yüzeyi içeren paftalar ve maketler üretilmiştir. Workshop çalışması Fakültemiz Mimarlık Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sennur Akansel, Öğr. Gör. Dr. Ertan Varlı, Öğr. Gör. Onur Şuta,      Arş. Gör. Gencay Çubuk ile Mimar & İnş. Mühendisi Esra Yağdır Çeliker, Y.Mimar Can Uzun, Mimar Seher Gizem Işıkalp yürütücülüğünde gerçekleştirilmiştir.

Bu içerik 30.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 981 kez okundu.