KENT TARİHİ VE MORFOLOJİ ATÖLYESİ- II (22.04.2022)

Tarihi kentlerin morfolojik özelliklerini ve dönüşümünü konu alan ‘Kent Tarihi ve Morfoloji Atölyesi- II’ Mimarlık Fakültesi tarafından 22 Nisan 2022 tarihinde online platform üzerinden gerçekleştirildi. Atölyenin ilk buluşması 2020 yılı şubat ayında düzenlenmişti. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. H. Burcu Özgüven’in açılış konuşması ile başlayan atölyede, Kırklareli Üniversitesi ile Trakya Üniversitesinden beş konuşmacı iki oturumda söz aldı.

Birinci oturum, Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Arş. Gör. Mete Korhan ÖZKÖK “Tarihsel Süreçte Edirne ve Kaleiçi Bölgesine Yönelik Morfogenetik Bir İnceleme” başlıklı sunumuyla başladı. Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Doç. Dr. Timur KAPROL, “Makroformdan Mikroforma (Morfolojiden Tipolojiye) İki Başkent: Bursa ve Edirne” başlıklı araştırmasıyla Osmanlı’nın iki tarihi başkentini çeşitli yönlerden karşılaştırdı. Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN’in “Edirne’de Hamamları Üzerinden Kentsel Mülkiyet Dönüşümünü Okumak” başlıklı sunumu ile ilk oturum tamamlandı.

Atölyenin ikinci oturumunda Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Arif MISIRLI’nın “Anadolu- Bizans Kent Morfolojisinin Savunma Sistemi Üzerinden Okunması” ile Arş. Gör. Dr. Tuba HATİPLER ÇİBİK’in “Ritüel ve Mekân İlişkisi Bağlamında Kentler” başlıklı sunumları yer aldı.

Edirne, Bursa ve diğer tarihi kentlerin zaman içindeki dönüşümü, kentsel birimlerin yol açtığı mekânsal değişim, parselleşme, yeniden işlevlendirme ve kentsel mekânın üretimi konusunda yeni çalışmaların gündeme getirildiği ‘Kent Tarihi ve Morfoloji Atölyesi- II’ dinleyici ve katılımcılar tarafından yapılan katkı ve genel değerlendirmeler ile sona erdi. Etkinlik, öğretim elemanları ve misafir öğretim üyeleri kadar, her iki üniversiteden lisans ve lisansüstü öğrenciler tarafından da ilgiyle izlendi.

https://trakyaedutr.sharepoint.com/:v:/s/2.KentTarihiveMorfolojiAtlyesi/EQNda_xuW-VJpNgCz7XK6-cBliilQrm1yq9p-dkhxNpxFA

https://trakyaedutr.sharepoint.com/:v:/s/2.KentTarihiveMorfolojiAtlyesi/ETgnAOf99UdCjIQGKFWw0GoBfsmLF2AJ_Kipl3Lws85YwQ


Ek Resimler
Bu içerik 27.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 527 kez okundu.