İKİNCİ KÜLTÜR MİRASI ATÖLYE ÇALIŞMASI (17-21.09.2018)

Edirne Valiliği, Üniversitemiz Rektörlüğü ve Fakültemiz işbirliği ile 17-21 Eylül 2018 tarihlerinde ‘Edirne Açıkhava Amfisi Geleceğin Mimarlarını Yetiştiriyor’ sloganıyla “Bir Osmanlı Kenti Edirne’nin Suları ve Su Yapıları” başlıklı Kültür Mirası Atölye Çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaya, Ulusal ölçekte 23 farklı üniversitenin çeşitli mimarlık fakültelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde toplam kırk öğrenci katıldı. Atölyenin amacı mimarlık öğrencilerine Edirne’nin benzersiz kentsel mirasına yönelik tanıtımının akademisyenler tarafından yapılarak kente yönelik farkındalık oluşturmak olarak belirlendi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Edirne Belediye Başkanı Sn. Recep GÜRKAN’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik dizisi, Vakıflar Bölge Müdürü Sn. Osman GÜNEREN, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Sn Yusuf Şamiloğlu Edirne Arkeoloji Müzesi’nden Arkeolog Şahan Kırçın ve Edirne Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu’ndan Sibel Kıyak ve Işılay Yıldırım’ın sunumlarıyla devam etti. Ayrıca fakültemiz öğretim kadrosundan Sennur Akansel, Hatice Kıran Çakır, İsmet Osmanoğlu, Tülay Canıtez, Candan Zülfikar, R. Duygu Çay, Selin Arabulan, İnci Alkan, Banu Gökmen Erdoğan, Mustafa Kemal Bozacı, Seçkin Puyan, Berk Minez, Gildis Tachir, Emine Keleş, Gökhan Balık, Gencay Çubuk, Saygın Alkan, Tuba Hatipler Çibik, Muhammet Ali Başaran’ın yer aldığı etkinlikte katılımcı öğrencilere Edirne’nin kentsel ve tarihi mirası, yapıları ve su kullanımı ile ilgili bilgiler verildi. Sunumlar sonucunda tasarıma ilişkin problemler ve potansiyeller tartışıldı, tespitler yapıldı ve atölyeler kapsamında çözüm önerileri geliştirildi.

Atölye kapanış oturumunda Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Mümin ŞAHİN birer konuşma yaptılar. Katılımcıların başarı belgesi aldıkları etkinliğin sonunda atölye çalışmalarıyla ortaya çıkan ürünler Mimar Sinan Holünde sergilendi.

Atölye Çalışmamız yerel ve ulusal basında da ilgiyle karşılanmış ve çeşitli haberlere konu olmuştur:

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-nin--kultur-mirasi-atolyesi--tamamlandi

http://www.milliyet.com.tr/trakya-universitesinin-kultur-mirasi-edirne-yerelhaber-3055617/

https://www.haberturk.com/edirne-haberleri/63595954-trakya-universitesinin-kultur-mirasi-atolyesi-tamamlandi

http://www.arkitera.com/etkinlik/5154/ii-kultur-mirasi-atolyesi

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ii-kultur-mirasi-atolyesi-osmanli-kultur-mirasi-ve-su-yapilari_167503.html

http://www.mimarizm.com/etkinlikler/toplantilar/ii-kultur-mirasi-atolyesi-osmanli-kultur-mirasi-ve-su-yapilari_129387

Ek Resimler
Bu içerik 01.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 995 kez okundu.