“ENGELSİZ EDİRNE” ATÖLYESİ (22.06-01.07.2015)

Fakültemiz, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle ‘Engelsiz Edirne’ başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Atölyede, Edirne kentinin engelli engelsiz tüm kullanıcıları için erişilebilirlik hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda, kentin yoğun aksları olan, tarihi kent merkezindeki Saraçlar Caddesi ve yeni yerleşim bölgesindeki Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde çalışılmıştır.

Atölye çalışması, Mimarlar Odasında yapılan açılış konuşmalarıyla başlatılmış, 2. gün alanlarda engelli dernekleri yardımıyla yapılan farkındalık çalışmaları ile devam etmiştir. Mimarlık Fakültesi atölyelerinde, Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerimizden 26 öğrenci tarafından öğretim personeli gözetiminde, mevcut durum analizleri, sorun tespitleri yapılmış ve alanlara ilişkin herkesin kullanımına uygun, engelsiz yeni öneriler geliştirilmiştir. Atölye kapsamında çeşitli seminerler ve film gösterimleri düzenlenmiştir.

Sonuç ürünler çalışmanın son günü Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’nde sergilenerek, öğrenciler tarafından sunulmuştur. Çalışma, belgelerin sunumu, dilek ve önerilerle sona ermiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 08.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1073 kez okundu.