EDİRNE'DE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ TASARIMI (11-12.04.2015)

Mimar Sinan Haftası etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Bursa Orhangazi Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü işbirliği ile  "Edirne'de Kültür Köprüsü Tasarımı" isimli workshop 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde Edirne'de Trakya Üniversitesi Mİmarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde düzenlenmiştir.
Workshopta tasarım alanı  ''Meriç ve Tunca nehirleri üzeri ve civarı'' olarak seçilmiş, Trakya Üniversitesi ve Orhangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden yürütücüler önerisinde, her iki Fakültenin öğrencilerinden karma olarak oluşturulan dört grup halinde, atölye çalışması yapılmıştır.
Workshop kapsamında, Edirne ili teknik gezisi organize edilmiş, takibinde yere bağlı tasarımlar, Mimarlık Fakültesi maket atölyesinde  gerçekleşmiştir. Elde edilen çalışmalar 21-22 Nisan 2015 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nce düzenlenen 9.Uluslararası Sinan Sempozyumu'nun yapıldığı, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Fuayesi'nde, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrenci Çalışmaları ile birlikte sergilenmiştir.
Teknik gezi ve seminerlere ilişkin bilgiler aşağıdadır:
Teknik gezi güzergahı: 11 Nisan 2015
Karaağaç Kent Merkezi :Eski Camii-Üç Şerefeli Camii-Selimiye Camii, Ali Paşa Çarşısı- Saraçlar Promenantı, Saray-içi Edirne Sarayı Kalıntıları, Yıldırım Külliyesi, Sağlık Müzesi, Av Köşkü, Hıdırlık Tabyasıı,Meriç ve Tunca Köprüleri, Sinagog 
Seminerler: 11 Nisan 2015  Mimarlık Bölümü Maket Atölyesi
Edirne Tarihi Kent Dokusu-Edirne Sarayı (Yavuz Güner)
Maarif Caddesi Su Terazisi (Onur Şuta)
Edirne'de Tarihi Çekirdek (Ertan Varlı)
Edirne Köprüleri (Tülay Canıtez, İlker Salih Canıtez, Nevzat İlhan Çalışması)  Saygın Alkan tarafından sunulmuştur.
Köprü (Timur Kaprol)
Ek Resimler
Bu içerik 28.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1644 kez okundu.