BİYOFİLİK TASARIM ATÖLYE ÇALIŞMASI (16.04.2019)

‘’Biyofilik Tasarım’’ temalı atölye çalışması 16.04.2019 tarihinde Fakültemiz Mimarlık Bölümü Uygulama Projesi Dersi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde öğrencilere biyofilik tasarım prensipleri, çeşitleri ve uygulama çalışmaları hakkında Mimar Neslihan KÜÇÜKASLAN tarafından bir sunum yapılmıştır. İkinci bölümde her biri 7 öğrenciden oluşan 5 grup oluşturulmuş ve yapılacak olan biyofilik tasarım çalışması hakkında bilgiler verilmiştir. Atölye çalışmasında her bir grup çok katlı bir ofis yapısında bir çalışma birimine ait mekanı biyofilik tasarım prensipleri ve çeşitlerine göre tasarlamıştır. 7 kişilik öğretim kadrosu ve 35 öğrencinin katıldığı atölye çalışmasında, biyofilik tasarım fikrinden yola çıkılarak, 5 farklı maket ve tasarım fikirlerine ait eskizler üretilmiştir. Atölye çalışması Fakültemiz Mimarlık Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esma MIHLAYANLAR, Doç. Dr. Semiha KARTAL, Dr. Öğr. Üyesi Filiz UMAROĞULLARI, Arş. Gör. Dinçer AYDIN, Arş. Gör. Deniz Gözde ERTİN, Arş. Gör. Şule YILMAZ ERTEN, Arş. Gör. Melek ÖZDAMAR SEİTABLAİEV ile Mimar Neslihan KÜÇÜKASLAN ve İç Mimar Nur ALTINDİŞ yürütücülüğünde gerçekleştirilmiştir.

Bu içerik 16.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1035 kez okundu.