11. ULUSLARARASI SİNAN SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ (11-12.04.2019)

Fakültemiz tarafından düzenlenen Uluslararası Sinan Sempozyumu bu yıl da Mimar Sinan’ı anma haftasına denk gelen tarihlerde Mimarlık Fakültesi Makedonya Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Açılış töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Burcu ÖZGÜVEN birer açılış konuşması yaptılar. Törene ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Fatih KARABACAK, Trakya Üniversitesi Fakülte Dekanları ve dekan yardımcıları, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, davetli konuşmacılar, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.  
Sempozyum açılışında Tarihi Kentler Birliği’nden Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu  "Geleceği Tasarlamak" başlıklı konuşması ile yer alırken, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık  Fakültesi’nden Öğr. Gör. Mimar Mahmud Zeynel Abidin “Halep Dün, Bugün & Yarın” konulu sunumu ve sergisiyle açılışa katkıda bulunmuştur. Sempozyum süresince; Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’nin katkılarıyla “Sinan Haftası” kapsamında “Sinan Günü Atölye Çalışması” Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileriyle gerçekleşen TAK Atölyesi “Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrenci Çalışmaları Sergisi” ve İKSV 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde gösterilen “Senin Tasarımını İstemiyorum” başlıklı video gösterimine yer verildi.

11.Sinan Sempozyumu, ‘Mimarlık ve Ekonomi’ teması çerçevesinde geçekleştirilen iki eş zamanlı oturumda gerçekleşti. “Gelenekler ve Aktörler” “Çevre ve Tasarım” “Turizm ve Mimarlık” “Mimari Dönüşümler” “Tarihi Dokular ve Yerleşimler” “Tasarım ve Ekonomi” “Yapı ve Tasarım” “Kentsel Alan Yatırımları” “Yatırım ve Mimarlık” “Koruma ve Mimarlık” olmak üzere on başlık gündeme geldi ve oturumlarda toplam kırk adet bildiri sunuldu. Oturumlara Fakültemiz öğrencileri de soru ve paylaşımlarla katkı sağladı.

Prof. Dr. H. Burcu ÖZGÜVEN’ in başkanlığında gerçekleşen ve değerlendirme konuşmalarını kapsayan kapanış oturumunda, Prof. Dr. İlter BÜYÜKDIĞAN, Prof. Dr. Sabit OYMAEL, Prof. Dr. Mahmut GÜLER ve Prof. Dr. Senem DEVİREN sunulan bildirilere ve sonuca ilişkin çeşitli görüş ve yorumlarda bulundular.
 
Linkler:
Ek Resimler
Bu içerik 13.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1091 kez okundu.