YOSHİNORİ MORİWAKİ TARAFINDAN "TÜRKİYE VE JAPONYA: İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DEPREM FARKI" BAŞLIKLI KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ (08.12.2023)

Fakültemiz Mimarlık Bölümü, Trakya Mezunlar Derneği ve Trakya Mimarlık Arayüz Topluluğu iş birliği ile 8 Aralık 2023 Cuma günü Mimar Sinan Salonunda, Deprem Uzmanı Yüksek Mimar, Yüksek Mühendis Yoshinori MORİWAKİ tarafından “Türkiye ve Japonya: 2 Ülke Arasındaki Deprem Farkı” konulu konferans gerçekleştirildi. Deprem hakkında genel bilgilerin verildiği sunumda, iki ülke arasındaki farklar, son gelişmeler, uygulama detayları ve örnek uygulamalar ele alındı. Moriwaki, ülkemizdeki deprem gerçeği üzerine vurgu yaparak, Japonya ile Türkiye arasındaki uygulamaları karşılaştırdı. Türkiye’deki kamu ve özel kurumların, belediyelerin ve vatandaşların kendilerini her an depreme hazırlaması gerektiğini ve gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti. Her ailenin “depremden önce, deprem anı ve depremden sonra” yapılacakları sıralanması gerektiğine ancak bu şekilde hep birlikte deprem için hazır olunabileceğine vurgu yaptı. Konferansa meslekte aktif olarak çalışan mimarların ve mühendislerin yanı sıra mimarlık bölümü öğrencileri ve basın yayın kuruluşları ilgi gösterirken, konferansa büyük bir katılım sağlandı. Moriwaki, sunumun ardından katılımcıların ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soru-cevap bittikten sonra Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcı Doç. Dr. Hasan Faik KARA, Yoshinori MORİWAKİ’ye teşekkür ederek katılım belgesini takdim etti. Trakya Mimarlık Mezunları Derneği ve Trakya Mimarlık Arayüz Topluluğu’nun hediyelerinin ardından etkinlik sona erdi. Etkinliğin sonunda Moriwaki, gazeteciler ile ayrı ayrı röportaj yaptı. Moriwaki Edirne’yi sevdiğini, Mimarlık Fakültesi’nin bu konudaki ilgisini takdir ettiğini ve başka etkinliklerde tekrar bir araya gelmek istediğini belirtti.

Bu içerik 23.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 166 kez okundu.