“YAŞAMIN ARTIKLARI YENİDEN” TEMALI WORKSHOP ÇALIŞMASI YAPILDI

Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri Temel Tasarım ve Temel Sanat Eğitimi dersleri kapsamında 29.Nisan Salı günü Mimarlık Fakültesi Makedonya Yerleşkesinde Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımı ile 

 “Yaşamın Artıkları…  Yeniden ??” konulu ortak workshop çalışması düzenlenmiştir.

 Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Heykel, Resim ve Grafik Bölümleri öğrencilerinin katıldığı çalışmada karma öğrenci grupları ile oluşturulan atölyeler beyin fırtınası yöntemi ile kavramlar belirlemiştir. Atölye katılımcıları, çalışmanın başında yapılan açıklamalar, belirlenen kavram ve temalar doğrultusunda karton, plastik şişe, kağıt bardak gibi atık malzemeleri kullanarak yoğun bir tasarım üretimi sürecine girerek çalışmalara başlamışlardır.

Yaşamın Artıkları…  Yeniden ??” teması çerçevesinde gün sonunda ortaya çıkan öneri ve ürünler gruplar tarafından Mimarlık Fakültesinin bahçesinde ve iç mekanlarında sergilenmiştir. Çalışmalar öğrenciler ve grup yöneticileri tarafından tartışılarak geri dönüşümün önemi, yeniden kullanılabilirlik ve tasarıma etkileri ele alınmıştır.

Ek Resimler
Bu içerik 12.05.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2209 kez okundu.