‘VAKIF HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ESKİZ ATÖLYE VE SERGİSİ (03-10.05.2018)

T.C. Başbakanlık Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü’nün ‘Vakıf Haftası’ etkinlikleri kapsamında ve ‘Vakıf Kuran Kadınlar’ teması çerçevesinde, Fakültemiz ve Mimarlık Bölümümüz tarafından üç gün süreli bir vakıf eserleri eskiz atölyesi düzenlendi (03-05 Mayıs 2018). Öğrencilerin vakıf eserleri aracılığı ile Edirne’deki mimari mirası yakından tanımalarının amaçlandığı atölye çalışmasında Fakültemiz Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinden öğrenciler vakıf eserlerini ziyaret ederek yapıların eskiz çizimlerini hazırladılar.
Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü katkısı ile gerçekleşen atölyenin ilk günündeki alan çalışmasında şehrimizde bulunan vakıf eserleri gezilerek fotoğraflandı. İkinci günde fotoğraf seçimi ve eskiz çizimleri, son günde ise eskiz ve sergi hazırlık çalışmaları tamamlandı. Fotoğraflama sırasında yapısal ayrıntılara dikkat çekilerek fotografik- perspektif algının ön plana çıkarılması hedeflendi.
Öğrencilerin serbest teknikle hazırladığı çalışmalar Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Osman GÜNEREN’in katılımıyla Selimiye Camii Vakıf Müzesinde sergilendi. ‘Vakıf Haftası’ etkinlikleri kapsamında, 10.05.2018 tarihinde düzenlenen serginin açılış töreninde ve katılım belgelerinin dağıtımı sırasında katkıları için öğrencilere ve öğretim elemanlarına teşekkür eden Sayın GÜNEREN, ‘katılımcı öğrencilerin çalışmalarının vakıf yayınlarında kullanılabileceğini’ ifade ederek Bölge Müdürlüğü’nün mimari staj konusunda destek vermeye hazır olduğunu belirtti.
Ek Resimler
Bu içerik 20.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 544 kez okundu.