UYGULAMA PROJESİ JÜRİ VE SERGİSİ TARİHİ İTALYAN KİLİSESİNDE DÜZENLENDİ (07.06.2022)

2021-2022 Bahar Dönemi Yapı Bilgisi Anabilim dalı MİM 364 Uygulama Projesi dersinin final jürisi ve öğrenci çalışmalarının sunulduğu dönem sonu sergisi 7 Haziran 2022 tarihinde Kaleiçi’nde yer alan tarihi İtalyan Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’nin de katılım gösterdiği jüri ve sergi,  MİM 364 Uygulama Projesi dersi koordinatörü Doç. Dr. Esma MIHLAYANLAR, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Cenk ERGÜDEN ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Uygulama Projesi Dersi Koordinatörü Doç. Dr. Esma MIHLAYANLAR “Mimarlık bölümü eğitim programında 6. Yarıyılda yürütülen uygulama projesi dersinde öğrencinin mimari tasarım projesinin yasa, yönetmelik ve mühendislik hizmetleri çerçevesinde 15 hafta boyunca gerekli ölçeklerde atölye çalışmalarıyla uygulama projesi olarak hazırlandığını” belirtti.

TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Cenk ERGÜDEN “Mimarlar Odası olarak Fakülteyle her zaman işbirliği içerisinde olacaklarını ve öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak üzere yeni çalışmalar planlamak konusunda istekli oldukları” bildirdiler.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN “Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen hocalarımıza, öğrencilerimize ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarak bu tarihi binada jüri ve sergiyi gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını” belirtti.

Konuşmaların ardından, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi sunuldu. Dinletinin ardından konservatuvar öğrencilerine ve Edirne Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Cenk ERGÜDEN’e katılımları için Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Faik KARA ile Doç. Dr. Esma MIHLAYANLAR, Doç. Dr. Filiz UMAROĞULLARI ve Dr. Öğretim Üyesi Şule YILMAZ ERTEN tarafından teşekkür belgeleri verildi.

İki oturumda gerçekleştirilen final jürisi değerlendirmesinde atölye yürütücüleri danışmanlığında öğrencilerin farklı yapım sistemlerini içeren uygulama projeleri sunuş paftaları üzerinden incelendi.  Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri ile Mimarlar Odası temsilcileri ve mimarların katılımı ile gerçekleştirilen jüri ve sergiye vatandaşlar tarafından da gün boyu ilgi gösterildi.


Ek Resimler
Bu içerik 14.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 501 kez okundu.