TASARIMDA ETNİK HESAPLAMALI YÖNTEM VE DİJİTAL TEKNOLOJİ KULLANIMI EĞİTİM PROGRAMI (12-18.02.2024)

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında Trakya Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi destekleriyle düzenlenen “Tasarımda Etnik Hesaplamalı Yöntem ve Dijital Teknoloji Kullanımı” eğitim programı 12-18 Şubat 2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Tasarımda Etnik Hesaplamalı Yöntem ve Dijital Teknoloji Kullanımı Eğitim Programı; kültürel kimliğimizi oluşturan etnik tasarım-uygulama mantığının yenilikçi tasarım üretmek üzere sayısallaştırılması, yapay zekâ uygulamalarına dönüştürülmesinden, günümüzde dijital teknolojilerin tasarımın tasarlama ve modelleme süreçlerinde kullanılma biçimlerine, tasarımda dijital teknolojilerin akademisyen, tasarımcılar ve uzmanlar tarafından uygulamalar ile anlatıldığı bir bilimsel eğitim etkinliği olarak planlanmıştır.

 

Tasarımda Etnik Hesaplamalı Yöntem Ve Dijital Teknoloji Kullanımı eğitim etkinliği:

  • Yurt içinde 10 üniversiteden (Trakya Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Işık Üniversitesi) mimar, iç mimar, peyzaj mimarı, endüstri ürün tasarımcısı, grafik tasarımcısı akademisyen ve profesyonel uzman eğitmen profiline sahiptir.
  • Öncelikle Etnik-hesaplamalı yaklaşım gereği kültürümüzde yer eden zanaat-tasarımın bilişsel değerlemesi, Türk Mimarisinde yer alan bezeme ve zanaatın tanıtılması, hesaplamalı potansiyelleri, güncel yazılım ve yapay zekâ araçları ile yeniden değerlendirilmesi uygulamalı eğitimleri ile başlamaktadır.
  • Tasarım alanında lisansüstü öğrencilere yönelik araştırma odaklı dijital teknolojilerin incelenmesi, değerlendirilmesi ile mekânsal ölçeklerde uygulamalı eğitimler devam etmektedir.
  • Daha sonra lisans öğrencilerine endüstri ürün tasarım ölçeğinden başlayarak mekânsal mimari ölçeklere doğru bütüncül tasarım anlayışı ile dijital teknolojilerin kullanımı, değerlendirilmesine yönelik uygulamalı eğitimler bulunmaktadır.
  • Tasarım alanında lisans ve lisansüstü öğrencilerinin birlikte katılabileceği profesyonel uzmanlar ve akademisyenler tarafından verilecek geniş katılımlı uygulamalı eğitimlerle son bulmaktadır.

Eğitimin katılımcıları, Türkiye’de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstriyel tasarım bölümlerinde lisans ve lisansüstü öğrenim gören tasarım öğrencilerinden oluşacaktır. Etkinliğin yaygın etkisini arttırabilmek amacıyla ülke genelindeki farklı illerdeki üniversitelerden öğrencilerin katılması hedeflenmektedir. Etkinliğe toplam 40 öğrenci katılabilecektir. Lisansüstü öğrenci sayısı genel kontenjanın ¼ oranı ile sınırlı tutulmuştur. Etkinliğe, lisans düzeyinde ilgili bölümlerin 3. veya 4. sınıf öğrencileri ile lisansüstü düzeyinde mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstriyel tasarım anabilim dallarından öğrencilerin başvurması beklenmektedir.

Eğitime başvurmak için  https://forms.gle/uCFkno37wXWjr3d49 linki üzerinden

başvuru formunu doldurarak 29 Ocak 2024 tarihine kadar istenen belgeleri yüklemek gerekmektedir. Eğitim etkinliğini tamamlayan katılımcılar, katılım belgesi almaya hak kazanacaktır.

Tasarımda Etnik Hesaplamalı Yöntem ve Dijital Teknoloji Kullanımı” eğitim programı ile ilgili detaylı bilgiye http://tasarimteknolojileri.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Ek Dosyalar
Ek Resimler
Bu içerik 08.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 760 kez okundu.