MİMARLIK FAKÜLTESİNDE 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ (03-06.10.2023)

2013 yılında kurulan ve kuruluşunun onuncu yılını tamamlayan Fakültemizin Mimarlık, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümleri 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında bir dizi oryantasyon etkinliği gerçekleştirdi. 03 Ekim Salı günü Mimar Sinan Amfisi’nde Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN’in kurum tanıtımı ve bağımlılıkla mücadele içerikli konuşması ile başlayan açılış oturumunda, Bölüm Başkanları öğrenciler ile tanıştı. Fakültede idari personel olarak on yılını tamamlayan Bilg. İşl. Murat UNCU ve Bilg. İşl. Hasan ONSEKİZ'e plaket verildi.

Mimarlık Bölümü oryantasyonu ile devam eden etkinlikte, Dr. Öğr. Üyesi Selin Arabulan Bölüm, Web sayfası ve T.Ü. Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Sennur AKANSEL’in, Bölüm akreditasyonu ve Mimari Proje yönergesi sunumu ile devam eden etkinlikte, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği adına Attila ERGİN oda ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Araştırma Görevlisi Barış KARA staj yönergesi ve Arayüz topluluğu hakkında, Arş. Gör. Dr. Melek SEYİT mezunlar derneği hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. Bölüm oryantasyon etkinliği, Edirne’nin tarihi mirasını ve güncel yaşamını yakından görmek amacıyla Arş. Gör. Dr. Tuba HATİPLER ÇİBİK, Arş. Gör. Dr. Saygın ALKAN ve Arş. Gör. Sena SOLAKOĞLU anlatımlarıyla ilerleyen bir kent gezisiyle sonlandırıldı.

Aynı gün gerçekleştirilen İç Mimarlık Bölüm oryantasyonunda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Didem BAŞ,

Yükseköğretime giriş ve bağımlılıkla mücadele başlıkları altında konuşma yaparak programı açtı. Dr.Öğr. Üyesi Aslı AKYILDIZ, Bölüm, Lisans Programı ve 4 Yıllık Ders Planı Yapısı ve T.Ü. Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği hakkında bilgilendirme yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Bülent AYBERK, Staj Dersi ve Uygulaması, Fakülte ve bölüm idari birimleri ile öğrenci ilişkileri, Dr. Öğr. Üyesi İnci ALKAN öğrenci etkinlikleri, Doç. Dr. Armağan Seçil MELİKOĞLU EKE informal etkinliklerin eğitime katkısı hakkında bilgiler verdi. İç Mimarlık Bölümü öğrenci temsilcisi ve T.Ü. İçmimarlar Topluluğu öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencileriyle tanışması ve deneyimlerini paylaşması ile oturum sona erdi.

 

Oryantasyon etkinlikleri kapsamında 04 Ekim Çarşamba günü bölüm öğretim kadrosu eşliğinde  Arkeoloji Müzesi, Selimiye Camisi, Kent Müzesi, Üç Şerefeli Cami, Fatih Sultan Mehmet Müzesi, Eski Cami ve Kaleiçi, Çarşı yürüme aksında kent gezisi gerçekleştirildi.

 

Peyzaj Mimarlığı oryantasyon etkinlikleri 04 Ekim Çarşamba günü Mimar Sinan Amfisi’nde Bölüm Başkanı Doç. Dr. R. Duygu ÇAY’ın bölüm tanıtımı ve bağımlılıkla mücadele içerikli konuşması ile başladı. Öğretim elemanlarının öğrencilerle tanışmasıyla devam eden etkinlik, bölüm başkanı Doç. Dr. R. Duygu ÇAY’ ın proje yönergesi, Dr. Öğr. Üyesi Eylül MALKOÇ’ un staj yönergesi, Etkin TAŞTAN’ ın PEMÖT topluluğu hakkında bilgilendirmesi ve soru cevap bölümüyle sonlandırıldı. Program kapsamında 05 Ekim Perşembe günü Etnografya Müzesi, İslam Eserleri Müzesi ve Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi, Saraçlar Caddesi ve Büyük Sinagog öğrenciler ile birlikte ziyaret edildi. 06 Ekim Cuma günü ise Mezunlarla Söyleşi etkinliği düzenlendi.

Fakülte Oryantasyon Etkinlikleri kapsamında 04 Ekim Çarşamba günü tüm bölümlerin öğrencilerinin, Mimarlık Mezunlar Derneği’nin ve öğrencilerimizin üyeleri olduğu topluluklarının katılımı ile Fakülte avlusunda “Hoşgeldiniz Kokteyli” düzenlendi. Etkinlik, avluda gerçekleştirilen açık hava Film gösterimi ile sona erdi.   

Ek Resimler
Bu içerik 09.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 160 kez okundu.