MİMARLIK FAKÜLTESİNDE 2022-2023 DERS YILI ORYANTASYON ETKİNLİKLERİ (19-21.09.2022)

Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan Mimarlık, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümleri 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında oryantasyon etkinlikleri gerçekleştirdi.19 Eylül Pazartesi Mimar Sinan Salonu’nda Peyzaj Mimarlığı oryantasyonu ile başlayan etkinlikte, Bölüm Başkanı Doç. Dr. R. Duygu ÇAY bölüm tanıtımı açılış konuşması yaptı. Öğretim elemanlarının öğrencilerle tanışmasıyla devam eden etkinlik, bölüm başkanı Doç. Dr. R. Duygu ÇAY’ ın proje yönergesi, Dr. Öğr. Üyesi Eylül MALKOÇ’ un staj yönergesi, Etkin TAŞTAN’ ın PEMÖT topluluğu hakkında bilgilendirmesi ve soru cevap kısmıyla devam ederek, bölümün tüm öğrencilerinin katılacağı “Hoş geldiniz Kokteyli” ve kent gezisiyle sonlandırıldı.

20 Eylül 2022 Salı günü gerçekleştirilen İç Mimarlık Bölümü oryantasyonu, Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. Burcu ÖZGÜVEN’in ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Didem BAŞ’ın açılış konuşmaları ile başladı. Etkinlikte üniversite, fakülte ve İç Mimarlık Bölümü sunumlarının ardından oryantasyon programı kapsamında, Edirne Arkeoloji Müzesi, Edirne Kent Müzesi, Eski Cami, Üç Şerefeli Camii, Fatih Sultan Mehmet Müzesi ve Büyük Sinagog öğrenciler ile birlikte ziyaret edildi.

21 Eylül Çarşamba günü Mimarlık Bölümü’nün oryantasyonuyla son bulan etkinlikte, Doç Dr. Esma MIHLAYANLAR’ ın Mimarlık Bölümü tanıtım konuşmasına, Prof. Dr. Sennur AKANSEL’ in öğrencilere proje yönergesi sunumuna, Araştırma Görevlisi Barış KARA’ nın  staj yönergesi ve Arayüz topluluğu hakkında bilgilendirme konuşmalarına yer verildi. Mimarlar Odası Edirne Şubesi Başkanı Cenk ERGÜDEN’ in odanın faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi vermesi, öğrenci temsilcisi Irmak ERTEN’ in öğrencilerle tanışması, Arş. Gör. Melek SEYİT’in mezunlar derneği hakkında bilgilendirme konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Oryantasyon etkinliği, Edirne’nin tarihi mirasını ve güncel yaşamını yakından görmek amacıyla bir kent gezisiyle sonlandırıldı.

Bu içerik 04.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 210 kez okundu.