MİMARLIK FAKÜLTESİ YENİDEN TASARIM BİENALİ’NDE (02.10.2018)

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından dördüncüsü düzenlenen Tasarım Bienali’nin bu yılki teması “Okullar Okulu” olarak belirlenmiştir. 2014 ve 2016 yıllarında öğrenci projeleri ile katkı sunulan Tasarım Bienalinin akademik bölümüne bu yıl Fakültemiz “Senin Tasarımını İstemiyorum!” başlıklı kısa film çalışması ile üçüncü kez katıldı.  

Prof. Dr. H. Burcu Özgüven tarafından oluşturulan kavramsal çerçevede mimari tasarım eğitimi ele alındı. Çekimleri Arş. Gör. Dinçer Aydın ve Arş. Gör. Hatipler Çibik tarafından yapılan videoya Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ile Mimarlık Bölümü öğrencileri katkıda bulundu. Proje 02.10.2018 tarihinde İstanbul Arter’de katılımcılara sunuldu. Açılışta ilgiyle izlenen video gösterimi sonrasında, katkıda bulunan öğrenciler ile birinci sınıf mimarlık öğrencileri arasında soru ve cevaplar ile mimari tasarım eğitiminin çeşitli yönleri irdelendi. Son sınıf öğrencileri mimarlık öğrenimi boyunca edindikleri deneyimleri paylaşırken, 2018-19 Güz yarıyılında Mimarlık Bölümünde eğitime başlayan öğrenciler tasarım süreci hakkında bilgi sahibi oldular.  

http://aschoolofschools.iksv.org/tr/#

http://aschoolofschools.iksv.org/tr/#section-eventslink,events,40817,tr,KONUŞMALAR

 

Proje Künyesi:

'SENİN TASARIMINI İSTEMİYORUM!'

Mimari tasarım eğitiminin odak noktasında bulunan stüdyo, tarihteki usta-çırak ilişkisinin devamı sayılabilir. Ancak tarihte sanatın bireyselleşme süreciyle birlikte modern tasarım anlayışında da kişisel duruşlar ön plana çıkmakta, tasarlama eylemi varoluşsal bir düzlemde mecrasını aramaktadır. Geleneksel usta- çırak iletişimi yerine, çağdaş tasarım eğitimine yer yer kişilik, kültür, hatta kuşak çatışmaları eşlik etmektedir. Varoluşsal benlik ile eğitilme arasındaki diyalektik ilişki mimarlık öğrencilerinin öğrenim süreçlerinde sık karşılaştıkları bir konudur. Projenin hareket noktası, temelinde ‘güç çatışması’ olarak da özetleyebileceğimiz bu evrensel sorunsalın öğrenci perspektifinden bir değerlendirmesidir. (2018, 16 dakika)

 

Konsept: Prof. Dr. H. Burcu Özgüven

Kamera: Arş. Gör. Dinçer Aydın – Arş. Gör. Tuba Hatipler Çibik

Edit ve Montaj: Prof. Dr. H. Burcu Özgüven - Arş. Gör. Dinçer Aydın

Katkıda Bulunanlar:

Dr. Öğr. Üyesi Selin Arabulan

Bahar Kuş

Berk Birinci

Demet Savranlar

Nihan Beyza Şahin

Ozan Cem Yücel

 

Ek Resimler
Bu içerik 08.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 952 kez okundu.