MİMARLIK FAKÜLTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ TAMAMLANDI (20.04.2022)

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları, öğrencileri ile Edirne Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, sokak hayvanlarına zorlu kış şartlarında güvenli ve sıcak bir yuva kazandırmak için harekete geçti.

Dr. Öğr. Üyesi Ertan VARLI tarafından yürütülen “Küçük Mimarlardan Genç Mimarlara: Sokak Hayvanları İçin Barınak Tasarım ve Üretimi” başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Mimarlık Bölümü öğrencileri ve Fakültemiz öğretim elemanları, ortak çalışma sonucunda sokak hayvanları için barınaklar hazırladı.

İlk aşamada Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hayalini kurduğu barınak tasarımları, mimarlık öğrencileri tarafından teknik çizim ile görselleştirildi. Barınakların üretim aşamasında, ilkokul öğrencilerinin çevresel farkındalığını geliştirmek amacıyla çeşitli tipte atık malzeme kullanıldı. Barınakların son şekli ilkokul öğrencileri ile ortaklaşa hazırlandı; minik öğrenciler, tasarımlarını sunarken hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Hazırlanan barınakların, sunum paftalarının ve video gösterisinin yer aldığı on bir çalışma Mimarlık Fakültesinde ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinlikleri kapsamında sergilendi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Mimarlık Fakültesi Dekanı Burcu ÖZGÜVEN, Fakültemiz öğretim elemanları, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Sn. Ceren HOŞGÖR İLARSLAN, öğretmenleri ve Edirne Milli Eğitim İlçe Müdürleri Sn. Ali ÇİBUK ve Sn. Kamil DURDU’nun katılımı ile sergi açılışı gerçekleşti.

Cumhuriyet İlkokulundan on bir öğrencinin katıldığı ve Mimarlık Fakültesinden altmış öğrenci ile öğretim elemanlarının destek olduğu proje kapsamında üretilen barınakların bir bölümü, sokak hayvanlarının barınması amacıyla Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi içinde yer alan Patili Bahçe’ye yerleştirilecek.

Küçük Mimarlardan Genç Mimarlara Sosyal Sorumluluk Projesi için hazırlanan videoya https://youtu.be/gShX9a0R618 adresinden ulaşılabilir. 

İlgili haberler için tıklayınız. http://www.edirnehaber.org/haber/49266/minik-ogrenciler-sokak-hayvanlari-icin-barinak-yapti.html

https://www.haberler.com/guncel/edirne-de-ilkokul-ogrencileri-atik-malzemelerden-14884399-haberi/
Ek Resimler
Bu içerik 29.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 297 kez okundu.