MİMARLIĞA MERHABA “HEY! – HAYAL EDİLEBİLİR TASARIM KILAVUZU” ATÖLYESİ (16.05.2019)

16 Mayıs 2019 tarihinde, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünün ev sahipliğinde, mimarlık bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla, Mimarlığa Merhaba adlı etkinlik düzenlenmiştir. Mimarlığa Merhaba koordinatörlerinden Neslihan İmamoğlu'nun mimarlık eğitimindeki enformel çalışmalar ile ilgili sunumun ardından Dilşad Aladağ “Ortak Mekanın Kolektif Üretimi: Tasarım Ağları” başlıklı sunumu gerçekleştirilmiştir.

Sunumların ardından SANALarc'tan Merve Dokumacı ve Dilşad Aladağ’ın koordinatörlüğünde, Trakya Üniversitesi öğretim görevlileri Sennur Akansel, Selin Arabulan, Dinçer Aydın, Barış Kara ve Gencay Çubuk'un moderatörlüğünde “HEY! – Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu” atölyesi gerçekleşmiştir.

Katılımcıların şehir planlama süreçlerini deneyimlediği, kamusal alan tasarımı hakkında tartışıp bilgi paylaştığı bu çalışmada, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi avlusu tasarım alanı olarak belirlenmiş ve bu alanın değerlendirilmesine yönelik fikirler üretilmiştir.

Bu içerik 16.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 993 kez okundu.