MİMARİ VE KENTSEL RESTORASYON BİENALİNDE SU TAŞKINLARI ELE ALINDI (27.10.2015)

‘Kültürel ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj: Geçmiş ve Gelecek’

Uluslararası 3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali “BRAU3 Biennial of Architectural and Urban Restoration”, 27 Ekim 2015 tarihinde, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Su taşkınları ile kent ilişkisini sorgulamak ve geleceğe ilişkin önerileri ele almak amacıyla düzenlenen toplantı kapsamında kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri ile uzmanlar Edirne ve Trakya bölgesi özelinde meydana gelen taşkınlar sonucu kentlerde oluşan sorunları üç oturumda masaya yatırdılar.

Bienalin açılış konuşmaları Edirne Valisi Sn. Dursun Ali ŞAHİN, Edirne Belediye Başkanı Sn. Recep GÜRKAN,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK ile Fakültemiz Dekanı Burcu ÖZGÜVEN tarafından gerçekleştirildi. Edirne Valisi Sn. Dursun Ali ŞAHİN üç nehrin buluştuğu kentimizin ayrıcalıklı konumuna dikkat çekerken, Belediye Başkanı Sn. Recep GÜRKAN su baskınları konusunun bilimsel çerçevede irdelenmesinin önemine değindi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK Edirne’de kültürel mirasın ağırlıklı konumuna işaret ederken, Dekanımız Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN su baskınlarının son yıllarda tüm Avrupa kentlerinin sorunu haline geldiğini belirtti.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Sn. Adil SABANCI, Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul TANRIKULU, Selanik Aristotle Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Margaritis VAFEIADIS ve Mimar Anastasios TANTSIS, Sofya Mimarlık Üniversitesinden Doç. Dr. Milena Metalkova MARKOVA ile Tarihi Kentler Birliğinden Şehir Plancısı Sn. Namık Kemal DÖLENEKEN’in katıldığı Bienalde üniversitemiz öğretim üyeleri Edirne’nin uzak ve yakın tarihinde meydana gelen su taşkınlarına ilişkin tespitleri bildirilerle ortaya koydular.

Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN, Prof. Dr. Margaritis VAFEIADIS ve Sn. Namık Kemal DÖLENEKEN’in katıldığı sonuç bölümünde ise kente ilişkin su baskını sorununa hangi vizyonlarla çözüm getirilebileceği görüşüldü.
Bu içerik 02.11.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 938 kez okundu.