MİMAR SİNAN’I YENİ BİR SOLUKLA ANLAMAK FOTOĞRAF YARIŞMASI

MİMAR SİNAN’I YENİ BİR SOLUKLA ANLAMAK
FOTOĞRAF YARIŞMASI

ŞARTNAME

1. KONU ve AMAÇ
Yarışmanın amacı; Mimar Sinan eserlerinin, yeni bir açıdan, yeni bir bakışla yorumlanması, değerlendirilmesi ve topluma sunulmasıdır. Yarışma bu anlamda Mimar Sinanı anmak , anlamak ve hakettiği evrensel değeri gündeme getirmek ve ona olan saygımızı belirtmemizi sağlamaktır.
KATILIM KOŞULLARI
a- Fotoğraf çeken, çekmeyi seven tüm amatör fotoğrafçılar ve Mimarlık Öğrencileri, yarışmaya kendi eserleriyle katılabilir. Seçici Kurul Üyeleri, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri ve birinci derece yakın akrabaları katılamaz.
b- Her yarışmacı en fazla 5 eserle katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserlerin daha önce başka bir yarışmada derece almamış olması gerekir.
c- Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekmektedir. Keskinlik, kontrast, saturasyon, ışık ve renk ayarları gibi basit müdahalelerin dışında tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş; fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklendiği veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez. Aksine davranış kural ihlali sayılır ve katılımcı yarışma dışı bırakılır. Yarışma sonuçlandıktan sonra kural ihlali tespit edilirse ve eser ödül aldıysa ödül katılımcıya ödenmez, ödendi ise katılımcıdan geri alınır ve o ödül sırası boş bırakılır. 
Eserler fotoğraf kâğıdına basılmış olması gereklidir. Paspartulu, başka yüzeye yapıştırılmış veya çerçevelenmiş veya bilgisayar yazıcı çıktısı olarak veya fotokopi yöntemi ile elde edilmiş eserler kabul edilmeyecektir.
Eserlerin uzun kenarı 30 cm’yi geçmemelidir. Analog veya dijital çekilmiş eserler, 300 dpi çözünürlükte, RGB formatında, JPEG uzantılı dosya olarak, CD’ye kaydedilecektir ve eserlerin dijital hallerinin dosya isimleri ile basılı fotoğraflar aynı rumuza sahip olmalıdır. Eserlerin üzerinde rumuz haricinde hiçbir işaretleme yapılmamalıdır ve yazı yazılmamalıdır. 
Her katılımcı 5 rakamdan oluşan bir rumuz belirleyerek, eserin arkasında sağ alt köşeye yazılacaktır. Ayrıca katılımcılar birden fazla fotoğrafa rumuzdan sonra tire (-) koyarak katılım formunda belirlenen eser numarasını yazmalıdırlar. Örnek Rumuz (12345-1, 12345-2)
Eserler paketlenirken, CD üzerine sadece rumuz numarası yazılacaktır (örnek 12345) ve ayrı bir zarf içerisinde paket içine konacaktır. Katılım formu doldurulup imzalandıktan sonra kapalı zarf içerisine konulup üzerine rumuz yazılarak paket içerisine konacaktır. Basılı fotoğraflar arka sağ alt köşelerine rumuz ve fotoğraf numarası yazıldıktan sonra (örnek 12345-3) paket içerisine konacaktır.
- Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik müdahale ve değişiklik yapan; ödül ve sergileme almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir fotoğrafla ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişilerin fotoğrafları yarışma dışı bırakılır. 
- Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar. 

d- Eserler, Her katılımcı tüm materyalleri tek bir pakette ve paket üzerinde “Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak Fotoğraf Yarışması” başlığı ile birlikte rumuz yazılmış olarak, 4 Nisan 2016 pazartesi günü saat 16:00’e kadar “Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, Mithatpaşa Mahallesi, Rasathane Sokak No. 3 Edirne” adresine elden teslim edebilir, posta veya kargo ile gönderebilir. Postadaki olası gecikme, hasar ve kayıplardan TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği sorumlu tutulamaz.
e- Yarışmaya katılıp ödül ve sergileme alan eserler, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’nin öngöreceği kendisine ait her türlü yayın ve etkinlikte isim belirtilerek tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Kullanım hakkı eser sahibi ile birlikte TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliğine ait olacaktır. Eserlerin mülkiyet hakkı TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliğinin olacaktır. 
f- Yarışmaya katılan her eser sahibi, Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak FOTOĞRAF YARIŞMASI şartnamesi koşullarını kabul etmiş sayılır.
g- Yarışmaya katılıp ödül ve sergileme alan eserler haricinde kalan tüm sayısal kayıtlar ile CD/DVD’ler imha edilecektir. 

2. ÖDÜLLER
Toplam Ödül : (6 adet)
Birincilik ödülü: 750TL ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Temel Eğitim Fotoğraf Kursuna ücretsiz katılım *
İkincilik ödülü: 400 TL ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Temel Eğitim Fotoğraf kursuna ücretsiz katılım *
Üçüncülük ödülü: 300 TL ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Temel Eğitim Fotoğraf kursuna ücretsiz katılım *
Mansiyon ödülü: 200 TL (3 adet)
Sergileme ödülü: En fazla 30 adet
*EFOD Desteği ile

3. YARIŞMA TAKVİM
Son Katılma Tarihi : 4 Nisan 2016 Pazartesi / 18:00
Jürinin Toplanması : 6 Nisan 2016 Çarşamba / 13:00
Sonuçların Açıklanması : 7 Nisan 2016 Perşembe / 16:00
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı : 9 Nisan 2016 Cumartesi /16:00
Sergi Yeri ve Süresi : TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği
ve Saraçlar Caddesi - EDİRNE
9-11/04/2016

4. SEÇİCİ KURUL 
Selçuk Çakır (Edirne Belediyesi Başkan Yrd.)
Doç. Dr.Sennur Akansel (Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi)
Yrd. Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar (Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi)
Tayyip Yılmaz (Ressam - Fotoğraf Sanatçısı)
Behiç Günalan (Fotoğraf Sanatçısı)
Kemal ERGİN (Fotoğraf Sanatçısı)
Ahmet Akın (Fotoğraf Sanatçısı)
Tamer Yavuz (Gazeteci - Fotoğraf Sanatçısı)
M.Emin Parlakçı (Mimar)
(Seçici kurul, en az üç üye ile toplanacaktır.) 

RAPORTÖRTER
Mehmet TAN (Mimar)
Cenk ERGÜDEN (Mimar)

5. İLETİŞİM
Şartname temini ve haberleşmeler aşağıdaki adresten sağlanacaktır:
TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği “Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak Fotoğraf Yarışması” Mithatpaşa Mahallesi Rasathane Sokak No. 3 - Edirne 
Tel : 284 213 08 40 
Faks : 284 213 08 40
E-posta : edirne@mimarist.org 
Ek Resimler
Bu içerik 29.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1019 kez okundu.