FAKÜLTEMİZDE ERASMUS KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLER (05-08.10.2022)

İsveç Gothenburg Üniversitesi Tasarım ve Güzel Sanatlar Akademisi (University of Gothenburg Academy of Design and Crafts) öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gertrud OLSSON, Erasmus Program hareketliliği kapsamında Fakültemizde bir dizi seminer verdi. Doç. Dr. OLSSON, 5 Ekim Çarşamba günü Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisi’nde düzenlenen ‘İsveç Mimarlığından Bazı Notlar’ başlıklı ilk seminerinde kronolojik sıra ile verdiği örnekler üzerinden İsveç mimarlık ve kentleşme tarihine dair genel bir bilgilendirme yaptı. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Seçkin PUYAN’ın yaptığı seminer Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha KARTAL, fakültemiz öğretim elemanları ile öğrenciler tarafından izlendi.

Dr. OLSSON ve Kutalmış BAYRAKTAR tarafından verilen ikinci seminer 6 Ekim Perşembe günü gerçekleşti. Bu etkinlikte Edirne’den örnekler üzerinden çini ve kalemişi sanatlarında geliştirilen araştırmalar sunuldu.

Muradiye Camii, Selimiye Camii ve Süleyman Paşa Camii ile Mecidiye Köprüsü’nde yer alan kalemişi ve çini bezemelerin, yurtiçi ve yurt dışı örnekler ile kıyaslanarak analiz edildiği 7 Ekim Cuma günü düzenlenen teknik gezide, Edirne İslam Eserleri Müzesi ile Vakıf Müzesi’nde yer alan çinilerin yapım tekniklerinden de yerinde bahsedildi.
Seminerler ve geziye katılım gösteren T.Ü. Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile öğretim elemanları Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal SOYTÜRK’ün davetiyle Deveci Han’ı ziyaret ederek burada canlandırılan eski Edirne el sanatları atölyelerini inceledi. Doç. Dr. OLSSON teknik gezi sonrasında Emirgan çay bahçesinde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Etkinlik dizisi Sinan ve Selimiye Camii Vakfı (SİSEV) Genel Müdürü, Rest. Uz. Y. Mimar Mehmet Ali ESMER eşliğinde Selimiye Camii’nde yer alan çinilerin incelenmesi ile sona erdi.


Haberin linki için:

https://www.aa.com.tr/tr/yasam/isvecli-profesor-mimar-muradiye-camisinin-rengarenk-cinilerine-hayran-kaldi/2705283

Ek Resimler
Bu içerik 08.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 453 kez okundu.