FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN YENİ YAYINLAR (18.11.2016)

Fakültemiz Dekanı ve Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. H. Burcu ÖZGÜVEN’in  Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından Prof. Dr. Turgut SANER’in önsözü ile yayına hazırlanan 'Geç Osmanlı Döneminde Sanat, Mimarlık ve Kültür Karşılaşmaları' kitabında 'Son Dönem Osmanlı İmparatorluğu’nda Meslek Öğrenimi: Sanayi Mektebi Binaları' başlıklı bir makalesi yayınlanmıştır.

Yapı Endüstri Merkezi yayınları kapsamında 'Edebiyatta Mimarlık' adlı kitap Fakültemiz öğretim üyelerinin katkısı ile yayınlanmıştır. Kitapta Doç. Dr. Sennur AKANSEL,  Memduh Şevket Esendal’a ait 'Ayaşlı ile Kiracıları',  Yrd. Doç. Dr. Semiha KARTAL, İvo Andriç’in 'Drina Köprüsü', Yrd. Doç. Dr. Esin BENİAN,  Stendhal’in 'Kırmızı ve Siyah' Yrd. Doç. Dr. Damla ZEYBEKOĞLU ATİK, Dostoyevski’nin 'Beyaz Geceler' adlı eserlerini inceleyerek, romanlardaki mimari bakış açısının mekâna ait yansımalarını kaleme almışlardır. Kitap Hikmet Temel AKARSU ve Prof. Dr. Nevnihal ERDOĞAN tarafından yayına hazırlanmıştır.
Bu içerik 19.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1071 kez okundu.