“ESERLERİNİN İZİNDE MİMAR SİNAN” ETKİNLİĞİ (08.04.2022)

Vefatının 434. Yılında Mimar Sinan’ı anmak amacıyla Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin ortak çalışmalarıyla, “Eserlerinin İzinde Mimar Sinan” konulu bir etkinlik düzenlendi. 08 Nisan Cuma günü T.Ü. Mimarlık Fakültesi kampüsünde düzenlenen etkinlikte ilk olarak fakülte gezisi ile sergilenen öğrenci projeleri ışığında mimarlığın mesleki ve eğitim alanındaki yansımaları Arş. Gör. Dr. Aslı ZENCİRKIRAN ve Arş. Gör. Barış KARA tarafından öğrencilere anlatıldı. Mimar Sinan’ın eski Osmanlı başkenti Edirne’deki eserlerinden Selimiye Camii Resim Öğretmeni Emel SEZER rehberliğinde 70x100 tuval üzerine akrilik boya ile resim tekniği ve Rüstempaşa Kervansarayı maket tekniği ile canlandırılırken, Yalnızgöz Köprüsü’nün elişi tekniği ile soyut çalışması yapıldı, üzerine Sinan eserlerinin fotoğrafları öğrenciler tarafından yapıştırıldı. Sonuçta bu toprakların yetiştirdiği birçok bilim insanından biri olan büyük usta Mimar Sinan’a ait eserlerin öğrenciler tarafından tanınması, öğrencilerin belleğinde mimarlık mesleğine ve eğitimine ait bir fikir oluşması hedeflendi. Etkinliğin sonunda Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Burcu ÖZGÜVEN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Faik KARA, Bina Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sennur AKANSEL ve Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Gözde DÖNMEZ ALKIŞ tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı haber linki:

Bu içerik 10.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 259 kez okundu.