"EĞLENCELİ MİMARLIK" ATÖLYE ÇALIŞMALARI (23.02 – 31.03.2022)

Fakültemiz Mimarlık Bölümü öğrencileri ile “Eğlenceli Mimarlık” konseptinde yapılan çalıştayların ikincisi 31.03.2022 Perşembe günü 18:00’da Dr. Öğr. Üyesi Arif MISIRLI ve Arş. Gör. Dr. Aslı ZENCİRKIRAN tarafından Microsoft Teams ortamında çevrimiçi olarak düzenlenmiştir. Farklı konu ve sınırlamalarla birer mimarlık oyunu olarak düzenlenen çalıştayların bu seferki konusu 20. yüzyıl mimari eserlerinin çizim yöntemiyle tahmini üzerine olmuştur. Katılım gösteren sekiz öğrencinin tamamı aktif olarak oyunda yer almış ve sonunda öğrenciler ile yapılan açık uçlu anket sonuçlarına göre çok eğlendiklerini, bunun yanı sıra çalışmanın iyi bir öğrenme yöntemi olduğunu ve tekrar katılmak isteyeceklerini, arkadaşlarına tavsiye edeceklerini, aynı çalışmayı yüz yüze  olarak da denemek istediklerini belirtmişlerdir.

Çalıştayların ilki Arş. Gör. Dr. Aslı ZENCİRKIRAN VE Öğr. Gör. Dr. Onur ŞUTA tarafından 23.02.2022 Çarşamba günü 17:30’da düzenlenmiş ve konu olarak “Elden Ele Mimarlık” seçilmiştir. Bu yöntemde her öğrenci çizim ortamında belirli bir süre boyunca istediği projeye başlamış, diğerleri dönüşümlü olarak birbirinin projesine devam etmiştir. Çalışmada ortaya çıkan sonuçlar ve süreç oldukça memnun edici olmuştur.

Bu içerik 04.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 429 kez okundu.