7 YILLIK AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN (2014 ve öncesi girişliler) EK SINAV DUYURUSU

2547 Sayılı kanunun 44.maddesinin ( c ) fıkrası gereğince,  öğrencilerimizden 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonu itibariyle azami öğrenim süresini tamamlayan öğrenciler (2014 Yılı ve öncesi girişliler) için  2 ek sınav hakkı verilmiş olup, aşağıda belirtilen uygulamaya göre işlem yapılacaktır.

1- Müfredatındaki derslerden 6 ve daha fazlasını alamayan öğrencilerin kayıtları yasa gereği silinecektir.

2- 1 nolu madde dışında kalan öğrencilerin alıp başarısız oldukları ve devamsızlıktan kaldıkları bütün dersleri için 2 ek sınav hakkı verilmiştir. Bu ek sınavlara girecek olan öğrenciler için sınav takvimi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.
Ek Sınav-1 Tarihleri:  04-08 Ekim 2021

Ek Sınav-2 Tarihleri:  25-28 Ekim 2021

3- Sınavlarda en az 60 (altmış) notunu alan öğrenciler ara sınav notuna bakılmaksızın başarılı sayılacaklardır.

4- 2 ek sınav sonunda, başarısız ders sayısını 5 derse kadar düşüren öğrencilere 3 yarıyıl ek süre verilecektir.

5- Azami öğrenim süresi sonunda ek sınavlara girmeden devam koşullarına bakılmaksızın başarısız oldukları ders sayısı 5 derse kadar olan öğrencilere 4 yarıyıl ek süre verilecektir.

6- 1 dersten başarısız olanlar ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavına girme hakkı verilecektir. Tek dersi proje dersi olması durumunda 1 (bir) yarıyıl öğrenim hakkı verilecektir.

Ek Sınav hakkından yararlanacak öğrencilerin 24 Eylül 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar Dekanlığımıza başvuru yapmaları gerekmektedir.
Not: mimarlikfak@trakya.edu.tr  adresine e-posta atabilirler.
Dilekçe örneği ektedir.
Bu içerik 10.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1563 kez okundu.