3. ULUSLARARASI KÜLTÜR MİRASI ÇALIŞTAYI (09-13.09.2019)

Edirne Valiliği, Üniversitemiz Rektörlüğü ve Fakültemiz işbirliği ile 09-13 Eylül 2019 tarihlerinde “Kent İçinde Anıt” temasıyla “Edirne Açıkhava Amfisi Geleceğin Mimarlarını Yetiştiriyor: 3. Uluslararası Kültür Mirası Çalıştayı” gerçekleştirildi. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak uluslar arası olarak gerçekleştirilen çalıştaya, Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Bosna Hersek başta olmak üzere Avrupa ve Balkan ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplam 40 Mimarlık Fakültesi öğrencisi katıldı.
Edirne’nin kültür mirası içerisinde önemli bir yere sahip olan anıtsal yapılarının çevreleriyle ve kentle ilişkilerinin yeniden yorumlanarak geçmiş ve günümüz bağlamında ele alındığı çalıştay kapsamında; Dünya Mirası Selimiye Camii ve Çevresi, Ali Paşa Çarşısı ve Saraçlar Caddesi, Eski Camii, Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı ve Bedesten Bölgesi, Şah Melek Camii, Gazi Mihal Camii, Köprüsü ve Hamam Kalıntısı, Üç Şerefeli Camii, Makedonya Kulesi ve Sokullu Hamamı çalışma alanları olarak belirlendi.
5 günlük seminer ve atölye çalışmaları ile yürütülen çalıştayın ilk gününde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Dekanımız Prof. Dr. H.Burcu Özgüven’in açılış konuşmalarının ardından öğrencilere alanında uzman kişiler tarafından bir dizi seminer verildi. İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nden Mimar Özlem Reisoğlu Uçarkuş’un, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Mahmud Zeynel Abidin’in , Uluslar arası Balkan Üniversitesi’nden Y.Mimar Jeta Iljazi’nin, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Sanat Tarihçisi Utku Musa Suna’nın, Edirne Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi’nden Şahan Kırçın’ın ve Trakya Üniversitesinden Öğr. Gör. Yaşagül Ekinci Danışan’ın Edirne’nin kültürel mirasına yönelik seminerlerinin ardından belirlenen çalışma alanlarına geziler düzenlenerek atölye yürütücüleri önderliğinde çalışma grupları oluşturuldu.
Fakültemiz öğretim elemanları yürütücülüğünde yoğun bir tempo ile sürdürülen atölye çalışmaları sonucunda geleceğin mimarları, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’nun da katıldığı kapanış töreninde başarı belgelerini aldılar. Tören sonrasında, Mimarlık Fakültesi binasında Mimar Sinan Holünde öğrencilerimizin çalışmaları ile hazırlanan 3. Uluslararası Kültür Mirası “Kent İçinde Anıt” Sergisi açılışı yapılarak katılımcılar ve ziyaretçilerle buluştu.


Ek Resimler
Bu içerik 14.09.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1085 kez okundu.