3. MİMARLIK VE ENERJİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ (23-24.11.2023)

İlki 2018 yılında Balıkesir Üniversitesi’nde ikincisi 2022 yılında Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen MİMARLIK VE ENERJİ ÇALIŞTAYI "Karbon Nötr Binalarla Geleceği İnşa Etmek" temasıyla 23-24 Kasım 2023 tarihlerinde Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlendi.  Çalıştay, Bursa Uludağ Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve Mimarlık Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Çalıştay’a Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı öğterim üyeleri; Prof. Dr. Semiha KARTAL, Doç. Dr. Esma MIHLAYANLAR, Doç. Dr. Filiz UMAROĞULLARI atölye yürütücüsü olarak, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencilerimiz Osman KILINÇ, Şükrü KÖSE ve M.Said KARAKAYA çalıştaya katılım sağladılar.

Enerji, çevresel sorunlar, küresel iklim değişikliği, pasif binalar ve kullanıcı konforu konularında sunumlarla başlayan çalıştay; 6 farklı grupta önerilen tasarım yaklaşımlarının sunum ve   değerlendirmesi ile tamamlanmıştır.  Çalıştayda öğrencilerin karbon nötr binalar üretmeye yönelik bütüncül bir bakış açısı benimsemesi amaçlanmıştır.

Bu içerik 12.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 309 kez okundu.