ATÖLYE ÇALIŞMASI: “SİNAN’IN DEĞDİĞİ YERLER”

2 Nisan 2014 tarihinde Mimarlık Bölümü ile Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği tarafından “Sinan’ın Değdiği Yerler” başlıklı bir günlük ortaklaşa atölye çalışması düzenlenmiştir.

Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katıldığı atölyenin başlangıcında Yrd. Doç. Dr. Sennur Akansel tarafından Mimar Sinan ve eserleri, Yrd. Doç. Dr. Timur Kaprol tarafından Nikola Parisi’nin Sinan yorumuna ilişkin birer sunum yapılmıştır. Beyin fırtınası yöntemi ile temalar belirlenmiş, atölye katılımcıları belirlenen tema ve açıklamalar doğrultusunda yoğun bir tasarım üretimi sürecine girerek çalışmalara başlamışlardır.

“Sinan’ın Değdiği Yerler” teması çerçevesinde, gün sonunda ortaya çıkan öneri ve ürünler gruplar tarafından sergilenmiş, tamamlanan çalışmalar öğrenciler ile grup yürütücüleri tarafından tartışılarak Mimar Sinan’ın Edirne’ye kentsel yaklaşımı kente ve tasarıma ilişkin güncel sorunlar ile birlikte ele alınmıştır.

Atölyede ortaya çıkan ürünler 09.04.2014 tarihinde Saraçlar Caddesinde sergilenerek Edirne halkı ile buluşacaktır.

Ek Resimler
Bu içerik 07.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1209 kez okundu.