ULUSLARARASI WORKSHOP (08-12.06.2015)

“GEÇMİŞİ TARAMAK-SCANNING THE PAST”
3 BOYUTLU DİJİTAL BELGELEME ATÖLYESİ

Fakültemiz Mimarlık Bölümü ve Democritus Üniversitesi Mimarlık Bölümü işbirliğiyle ‘Geçmişi Taramak’ başlıklı uluslar arası bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Atölyenin hedefi mimari restorasyonda ve röleve çalışmalarında yeni teknolojilerin kullanımı, eğitimi ve uygulamasıdır.

Atölye kapsamında ilk gün Prof. Nikolaos Lianos, Anastasios Stamnas ve George Angelis tarafından üç boyutlu dijital mekân tarama programının özellikleri, kullanım alanları ve bu yolla belgelenmiş yapılardan örneklerin sunumları yapılmıştır. Daha sonra on bir Türk ve altı Yunanlı öğrenci olmak üzere toplam on yedi öğrencinin katıldığı tarama ve belgeleme çalışmaları devam etmiştir.

Atölye kapsamında örnek alan olarak fakülte binamızın kuzey-batı bölümü seçilmiş; avlu, iç mekân ve ön bahçeden hedefler belirlenerek öğrenciler tarafından tarama ve fotoğraflama çalışmaları yapılmıştır. Üç boyutlu modellemelerin paylaşıldığı sunum bölümü ile beş günlük atölye çalışması sona ermiştir.

Bu içerik 16.06.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1161 kez okundu.