ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİ DUYURUSU

1- 2014-2015  Öğretim  Yılı  Bahar  Dönemi  Ders  Seçimleri    02 Şubat 2015  –  06 Şubat 2015  tarihleri arasında internet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Elektronik ortam dışında kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.

2- Ders seçim işlemi için ayrılmış olan süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

3- a) Normal öğrenim süresi içerisindeki ikinci öğretim öğrencilerinin, öğrenim ücretini Türkiye İş Bankası’nın herhangi bir şubesine elden veya elektronik ortamda yatırmaları gerekmektedir. (Eğer öğrenci öğrenim ücretinizi sorunlular hesabına yatırmış iseniz, biriminiz öğrenci işleri bürosuna makbuzunuzu işletiniz.)

     b) Normal öğrenim süresi dışındaki birinci ve ikinci öğretim öğrencilerinden 26 Kasım 2014 tarihli ve 29187 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6569 Sayılı Kanun gereği, katkı payı veya öğrenim ücretinin yanı sıra kredi başına katkı payı veya öğrenim ücreti; dersin alınacağı dönem için belirlenen kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde elli fazlası ile hesaplanarak alınır.

         Normal  öğrenim  süresi  dışındaki  birinci  ve  ikinci  öğretim  öğrencileri,  öncelikle                  02 Şubat 2015 – 06 Şubat 2015 tarihleri arasında ders seçimlerini yapacak ve buna göre ödemeleri  gereken  miktarlar   hesaplanacaktır.  Hesaplanan  miktarların  09 Şubat 2015 –              11 Şubat 2015 tarihleri arasında Türkiye İş Bankası’nın herhangi bir şubesine elden veya elektronik ortamda ödenmesi ve makbuzun öğrenci işlerine teslim edilmesi halinde ders kayıt işlemi kesinleşecektir. Ders seçiminden sonra katkı payı veya öğrenim ücretinin 11 Şubat 2015 günü saat 17:30’a kadar ödenmemesi halinde ders kayıt işlemi yapılmamış olur ve öğrencilik haklarından yararlanılamaz.

İnternetten Kayıt Yenileme İşlemi için

a) İnternet’e bağlı herhangi bir bilgisayardan yararlanarak http://www.trakya.edu.tr adresinde bulunan “Öğrenci” menüsü altındaki “Öğrenci Bilgi Sistemi”ne girebilir veya http://obs.trakya.edu.tr internet adresini doğrudan kullanabilirsiniz. Karşınıza “Sisteme Giriş” ekranı gelecektir.

b) Ekranın sol tarafında bulunan “Şifre gerektiren işlemler için lütfen sisteme giriş yapınız” ibaresinin altındaki “Giriş” tuşuna basınız. Açılan pencereye öğrenci no ve şifrenizi yazıp, “Giriş” tuşuna tıklayınız.

c) Sol bölümde yer alan “Kayıtlanma” seçeneğinden “Kayıt Yenileme” işlemini seçiniz.

d) Açılan ekranın üstü kısmında “Alabileceğim Dersler”, onun altında ise “Seçtiğim Dersler” yer almaktadır. Eğer geçmiş yıllardan başarısız olduğunuz dersler var ise bu dersler “Seçtiğim Dersler” alanında önceden seçilmiş olarak gelecektir.

e) Yeni dönemde almak istediğiniz dersleri üzerine tıklayarak seçiniz ve “+Seçtiğim Dersleri Ekle” tuşuna basarak tek tek ekleyiniz

f)  Alttan almak zorunda olduğunuz ve yeni seçtiğiniz dersler, “Seçtiğim Dersler” alanında yer almaktadır. Son kontrollerinizi yaptıktan sonra “Seçimlerimi Kaydet” tuşuna basarak ders alma işlemini sonlandırabilirsiniz.

g)  Danışmanınız bu sürece onay verinceye kadar, seçilmiş olan dersler üzerinde değişiklik yapılabilmektedir.

h)  Konu ile ilgili sorularınızı biriminizde bulunan öğrenci işleri bürosuna iletebilirsiniz.

ı)  Öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini yatırmış olan öğrencilerin, dekontlarını 20 Şubat  2015 tarihine kadar birim öğrenci işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

Bu içerik 29.01.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1927 kez okundu.