MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ATÖLYE ÇALIŞMASI (11-15.09.2017)

Edirne Valiliği, Üniversitemiz Rektörlüğü ve Fakültemiz işbirliği ile 11-15 Eylül 2017 tarihlerinde ‘Bir Osmanlı Kenti Edirne’ başlıklı Kültür Mirası Atölye Çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya, Ulusal ölçekte çeşitli mimarlık fakültelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde toplam kırk öğrenci katılmıştır. Atölyenin amacı mimarlık öğrencilerine Edirne’nin benzersiz kentsel mirasına yönelik tanıtımının akademisyenler tarafından yapılarak kente yönelik farkındalık oluşturmaktır.
Atölyenin ilk günü Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur AKANSEL, Edirne’nin tarihsel birikiminin değerlendirilmesi amacıyla öğrencilerin hem teorik olarak hem alanda eğitim alacaklılarını vurgulamıştır. Yrd. Doç. Dr. Esin BENİAN, Yrd. Doç. Dr. Tülay CANITEZ, Yrd. Doç. Dr. Selin ARABULAN, Öğr. Gör. Dr. Yavuz GÜNER, Öğr. Gör. Dr. Ertan VARLI, Öğr. Gör. Onur ŞUTA, Arş. Gör. Saygın ALKAN, Arş. Gör. Deniz Gözde ERTİN, Arş. Gör. Beste KARAKAYA AYTİN, Arş. Gör. Melek ÖZDAMAR, Arş. Gör. Gencay ÇUBUK, Arş. Gör. M. Ali BAŞARAN ve Y. Mimar Tuba HATİPLER ÇİBİK’in proje yürütücülüğünü üstlendiği çalışmada, Edirne ve tarihi eserlerle ilgili sunumlar yapılmış, eserler yerinde anlatılmış ve kent gezileri düzenlenmiştir. Yerleşkemizdeki atölye çalışmalarında ise Edirne kentinin tanıtımına yönelik farklı başlıklar altında projeler ele alınmıştır. Atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ürünler atölye yürütücüleri ve katılımcılar tarafından Mimar Sinan Holünde sergilenmiştir.
15 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.30’da düzenlenen kapanış töreni Edirne Valisi Sn. Günay ÖZDEMİR ve Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’nun katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Açılış konuşmasında Vali Sn. ÖZDEMİR katılımcı öğrencilerin atölye boyunca Edirne’yi yaşadıklarını belirterek, çalışmanın geleneksel hale getirilmesi yönünde temennide bulunmuştur. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Fakültemizin Edirne’ye en çok yakışan fakültelerden biri olduğunu belirterek Selimiye’nin gölgesinde eğitim almanın muhteşem bir değer olduğunu ifade etmiştir.
Türkiye’nin farklı noktalarından atölyeye katılarak Edirne’yi yaşayarak öğrenen katılımcılara sertifikaları Edirne Valisi Sn. Günay ÖZDEMİR, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Sennur AKANSEL ve atölye yürütücüsü hocalarımız tarafından verilmiştir. Törende katılımcılar kendilerini tanıtarak atölye boyunca elde ettikleri deneyimlerden bahsederek Edirne’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirmiş ve yaşadıkları deneyimi kendi üniversitelerinde de aktaracaklarını belirtmişlerdir.
Sertifikaların verilmesinin ardından katılımcı öğrencilerin üretmiş oldukları çalışmalardan oluşan sergi ilgiyle izlenmiştir. Atölye Çalışmamız yerel ve ulusal basında da ilgiyle karşılanmış ve çeşitli haberlere konu olmuştur:
Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1667 kez okundu.