‘MİMAR SİNAN’I YENİ BİR SOLUKLA ANLAMAK’ (08.04.2016)

Mimar Sinan’ı Anma Günü dolayısıyla, Fakültemiz Sinan Amfisinde Edirne Belediyesi ve Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği işbirliğiyle ‘MİMAR SİNAN’I YENİ BİR SOLUKLA ANLAMAK’ temalı bir dizi etkinlik ve panel düzenlendi. Panel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin AYDOĞDU, Dekanımız Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN, Edirne Belediyesi Başkan Yardımcıları Sn Selçuk ÇAKIR ve Dr. Ertuğrul TANRIKULU, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı adına Mim. Mehmet Emin PARLAKÇI, emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Veyis ÖZEK, belediye ve oda yöneticileri, basın mensupları ile fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik programı içinde Sinan temalı fotoğraf yarışması ödül töreni, sergi açılışı, Sinan’ı anma töreni ve film gösterimi gibi bir dizi buluşma yer aldı.

 Panelin açılışında, Mimarlar Odasını temsilen Mimar Mehmet Emin PARLAKÇI Edirne’de Sinan yapılarının önemine dikkat çekerken,  Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN Sinan’ın akademik çalışmalardaki yerine değindi. Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Selçuk ÇAKIR Edirne’de birçok esere imza atan Mimar Sinan’ın gelecek kuşaklara daha güçlü olarak aktarılması gerektiğini vurguladı.

 Panelin davetli konuşmacılarından Bulgaristan Sofya Mimarlık, Mühendislik ve Jeodezi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emil Momchilov YORDANOV  “Mimar Sinan- Doğu ve Batının Mimarı” başlıklı sunumunda Sinan'ın eserlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirdi. Fakültemiz Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin BENİAN  “Osmanlı Camilerinde Mimar Sinan’ın Yorumları” başlıklı sunumunda cami mimarisinde, özellikle kubbenin planimetrik gelişiminde Sinan’ın katkılarına vurgu yaptı. Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği üyesi ve ÇEKÜL Vakfı Edirne temsilcisi Mimar Mehmet TAN ise Romalı mimar Vitruvius ile Mimar Sinan’ı yaşam ve eserlerini karşılaştırmalı olarak yorumladı.

Çeşitli soru ve görüşlerin ardından etkinlik katılımcılara plaket verilmesiyle sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 16.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1300 kez okundu.