KENTSEL VE MİMARİ RESTORASYON BİENALİ (BRAU 2) GERÇEKLEŞTİRİLDİ

28 Ekim 2013 tarihinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda Trakya Üniversitesi ve Mimarlık Fakültesi kapsamında Uluslararası CICOP ile ortaklaşa 'Second Biennal of Architecture and Urban Restoration- Migration and Multiculturalism' başlıklı uluslararası bilimsel toplantı gerçekleştirildi.

Floransa Üniversitesi öğretim üyesi ve CICOP Başkanı Prof. Nina Avramidou ile Portekiz Anıtları Koruma Müdürlüğü, CICOP Portekiz ve Afganistan, Kabil’den mimarların yanı sıra, Trakya, Balıkesir ve Kırklareli Üniversiteleri’nden öğretim üyelerinin sunumları toplantıda yer aldı.

Etkinlikte Türkiye, İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Afganistan’da yer alan çeşitli restorasyon projeleri ile kentsel ve anıtsal koruma örnekleri proje müellifleri tarafından sunuldu. Ayrıca dünyanın çeşitli kentlerindeki restorasyon projelerini içeren poster sunumları, Fakültemizde öğretime açılan Maket Atölyesi’nde sergilendi ve sergi 28 Ekim- 7 Kasım tarihleri arasında ziyarete açıldı.

Tarihi Via Egnatia güzergâhı üzerindeki kentlerin ve mimari eserlerin incelenmesini ele alan Bienal İtalya'da 15 Ekim 2013 tarihinde başlamış olup, Selanik ve Kavala'da çeşitli bilimsel toplantı, sergi ve çalıştaylarla ilerlemiş, Edirne’de düzenlenen etkinliklerle devam ederek 30 Ekim’de İstanbul’da sona ermiştir.

BRAU2, mevcut şehirlerin mimari restorasyonunu ve yeniden düzenlenmesini konu alarak, dünya çapında çeşitli uygulamaların tanıtıldığı uluslararası bir platform sağlamaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerinden restorasyon projelerinin sergilendiği kentler: Brindisi, Taranto, Lecce, Bari, Fasano, Yanya, Selanik, Pella, Kavala, Edirne ve İstanbul’dur.

Ek Resimler
Bu içerik 15.11.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1463 kez okundu.