FAKÜLTEMİZİN 3. İSTANBUL TASARIM BİENALİ KATILIMI (25.10.2016)

Fakültemiz Mimarlık Bölümü, 3. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı sergisinde katılımcı olarak yer almıştır. Bienalin bu yılki teması “BİZ İNSAN MIYIZ?: Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” olarak belirlenmiştir. Öğrenci çalışmalarının yer aldığı sergi, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Yerleşkesi’nde ziyarete açılmıştır. Öğrenci çalışmaları Doç. Dr. Sennur AKANSEL ve Arş. Gör. Çağın TANRIVERDİ yürütücülüğünde gerçekleştirilmiştir. Bölümümüzden çalışmalara katılan öğrenciler ise Berkay ATEŞ, Esra DEMİRCİ, Zehra M. ÖZTÜRK, Simay ŞANLI, Berk BİRİNCİ, Tülay ÇAY, Kadir BULUT, Ceren GÜLAYDIN, Rabia SERTOĞLU, Meryem ÖZGÜR, Rıza KILIÇ, Canan GÜNAYDIN, Hilal ÜNLÜ, Talat ERBAŞ ve İsmail DEMİR’dir. Bienal kapsamında geçmişte, günümüzde ve gelecekte türümüzün tasarımında, tasarladıklarında doz aşımı, öğrencilerimiz tarafından tartışmaya açılmıştır. Bu bağlamda hazırlanan bienal metni aşağıda yer almaktadır.

Tasarımda Doz Aşımı

“Tasarladıkça var oluyoruz. Tasarladıkça, neyi değiştiriyoruz, nasıl değiştiriyoruz ve neye dönüştürüyoruz? Neredeyse bir varlık mücadelesini çağrıştıran bu tasarım arenasında bir doz var mıdır? Bu dozu kimler belirler? Bu doz herkes için veya her zaman aynı mıdır? Tasarladıklarımız, yaptıklarımız ve hatta yıktıklarımızın, iç içe geçmiş katmanlar halinde türümüzü oluşturduğu söylenebilir. Öte yandan; kentlerde, yapılaşmada, yaşam alanlarında, toplumda türümüzün tek örneği olma hevesimizden midir bilinmez… Ötekini görmezden gelmemiz, unutkanlığımız ve duyarsızlığımız, doz aşımına uğradı…”

Bu içerik 02.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1235 kez okundu.