"Çevreye Duyarlı Çocuk ve Tasarım" Projesi Gerçekleştirildi

Resim
“ÇEVREYE DUYARLI ÇOCUK VE TASARIM” PROJESİ KAPSAMINDA TASARLANAN KEDİ EVİ VE KUŞYEMLİKLERİ” SERGİLENİYOR

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Bahçeşehir Koleji ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi işbirliği ile gerçekleşen “Çevreye Duyarlı Çocuk ve Tasarım” projesinin ürünleri Bahçeşehir Koleji ilkokul bölümü giriş holünde sergileniyor.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü  öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar KISA OVALI yürütücülüğünü yaptığı projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Çocuklarımızın çevreye duyarlı olmayı eğlenerek ve deneyerek içselleştirecekleri projemizin bilgilenme/mental hazırlık ve tasarım/üretim süreçlerini geride bıraktık. Bu kapsamda çocuklarımız 12 Nisan’da Mimarlık Fakültesini ziyaret ederek, “çevre bilinci” seminerine katıldılar, “hayvanlar ve barınakları” temasıyla modelleme çalışmaları yaptılar.”

16 Nisan 2013 Cuma günü Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde, 3.sınıf öğrencileri ve tüm kurumların yürütücüleriyle birlikte tasarım/üretim süreci gerçekleştirildi. Çocuklarımız hayvanları koruma bilinciyle “Kedi evi ve kuşyemlikleri” tasarlayarak, atık malzemelerle tasarımlarına hayat verdiler. Kedi evlerini hayvan resimleriyle kolaj tekniğinde süsleyerek yaratıcılıklarını sergileme olanağı buldular.

Önümüzdeki günlerde projenin son aşamasını gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirten KISA OVALI yaşama temas/gözlem sürecinin çocukların çevre bilincini içselleştirmeleri açısından önemli bir aşama olduğunu belirtti. Çocukların bireysel üretimlerini hayvanların kullanımına sunarak doğal çevrede gözlemleme fırsatı yakalayacağını, tasarımların mekânlaşacağını ve kentin çocuklar için sorumluluk alacakları yaşayan bir deney alanına dönüşeceğini söyledi.

Ek Resimler
Bu içerik 15.05.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1436 kez okundu.