10. ULUSLARARASI SİNAN SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ (27-28.04.2017)

Mimarlık Fakültemiz tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Sinan Sempozyumu, 27-28 Nisan 2017 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Makedonya Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Açılış töreninde Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Dekanımız Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN birer açılış konuşması yaptılar. Törene ayrıca yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Belediye Başkan Yardımcıları, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Sempozyum açılışına çağrılı konuşmacı olarak davet edilen Prof. Dr. Ruşen KELEŞ "Komşuluk: Kentli Hakları, Planlama, Yönetim ve Kentlilik Bilinci" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Sinan Sempozyumu süresince Fakültemizde çeşitli sergiler yer aldı. Öğrenci çalışmaları ve İstanbul Bienaline katılan proje ekibinin sergilerinin yanı sıra çeşitli yarışma projelerinden bazı örnekler izleyicilerin beğenisini aldı.

10. Sinan Sempozyumunun bu yılki teması “Komşuluk - Neighbourhood” olarak belirlendi. Tema çerçevesinde üç paralel oturumda 15 başlık gündeme geldi: Planlama ve Komşuluk, İskân ve Komşuluk, Yerel Topluluklar, Tarihi Çevre ve Komşuluk, Geçirgenlik, Uygulamalar, Dönüşümler, Çevresel Kontrol ve Komşuluk, Bir Kavram Olarak Komşuluk, Komşuluk ve Kimlik, Kentsel Büyüme, Tarihi Çevre ve Koruma, Mekânsal Tanımlar, Toplumsal Perspektifler, Yerel Dokular… Oturumlarda toplam yetmiş dört adet bildiri sunuldu.

Prof. Dr. İlter BÜYÜKDIĞAN başkanlığında gerçekleşen ve değerlendirme konuşmalarını kapsayan kapanış oturumunda, Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN, Prof. Dr. Nilüfer AKINCITÜRK, Prof. Dr. Nadide SEÇKİN, Prof. Dr. Hülya TURGUT, Prof. Dr. Sabit OYMAEL, Doç. Dr. Ayşe Nilay EVCİL sunulan bildirilere ve sonuca ilişkin çeşitli görüş ve yorumlarda bulundu.

29-30 Nisan 2017 günü Edirne’ye komşu kentler olan ve Osmanlı kültürel mirasının önemli izlerini barındıran Gümülcine İskeçe ve Dedeağaç’a teknik gezi düzenlenerek buradaki tarihi birikim, mimari, kentsel miras ve peyzaj uygulamaları katılımcılar tarafından incelendi.

10. Sinan Sempozyumu hem içerdiği bilimsel ağırlık, hem de fakültemizin gelenekselleşen bir etkinliği olması bakımından ulusal ve uluslararası çapta çeşitli övgüler almıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 17.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1520 kez okundu.